sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Exercițiu tactic desfăşurat de echipajele I.S.U. Vaslui în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Distribuie:

Publicat:

În dimineata zilei de joi, 11 martie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, au desfășurat un exercițiu în incinta Spitalului Judeţean de Urgență cu scopul de a pregăti personalul medical în cazul unor situaţii reale de urgenţă.

Scenariul exercițiului a presupus producerea unui incendiu la etajele superioare ale unității spitalicești, în acest sens fiind simulate mai multe intervenţii de salvare a persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor care s-au evacuat prin partea superioară a clădirii. În cadrul exerciţiului s-a efectuat și instruirea personalului spitalului privind intervenția în caz de incendiu.

Scopurile generale ale acestui exercițiu au constat în verificarea modului de intervenție a salariaților Spitalului Județean, precum și modul de intervenție al serviciului privat pentru situații de urgență din cadrul S.J.U. Vaslui în contextul sprijinului forțelor profesioniste pentru situații de urgență.

La exercițiu a participat și Sasha – un câine specializat în căutarea victimelor-, alături de plutonierul major Gheorghiu Dan, cei doi alcătuind un echipaj specializat în operaţiunile de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături.

Exercițiul a fost un bun antrenament pentru o situație reală, cadrele medicale fiind receptive la informațiile oferite de căre Inspecția de Prevenire.

#IsuVaslui #Inspectia_de_Prevenire

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img