vineri, 19 aprilie, 2024

Exercitii yoga pentru detoxifierea organismului

Distribuie:

Publicat:

“Indiferent de varsta, un corp plin de toxine arata balonat, chiar bolnav, imbatranit, iar senzatia pe care o are persoana respectiva este ca nu are energie”, considera Sadie Nardini, autoarea cartii “Road Trip to the Soul”, citata de Glamour. “Dupa ce iti detoxifici organismul pielea iti straluceste, te simti si arati uimitor, iar boala si oboseala sunt probleme pe care le tii departe de tine”, adauga Sadie Nardini.

Eliminarea toxinelor din organism presupune efectuarea unor exercitii fizice, dieta si ingrijirea pielii. In ceea ce priveste miscarea, Sadie Nardini recomanda o serie de exercitii yoga, precizand ca orice femeie poate beneficia in urma practicarii acestora, pentru ca miscarile puternice si rasucirile stimuleaza detoxifierea organismului, actionand asupra sistemului limfatic, cu rol in curatarea interna a corpului.

1. Pentru a efectua primul exercitiu de detoxifiere, asezati-va pe maini si genunchi. Intindeti larg palmele si degetele pe podea, apoi incordati degetele de la picioare si ridicati trunchiul si genunchii de pe podea pana ajungeti in pozitie de V.

Apasati puternic mainile si degetele, ridicati piciorul drept pana ce acesta ajunge in linie dreapta cu trunchiul. Dupa ce ati ridicat piciorul, incercati sa orientati degetele de la picioare in jos si indoiti genunchiul pentru a intinde soldurile in timp ce ramaneti in aceasta pozitie.

Inspirati si expirati de cinci – zece ori, iar apoi treceti la urmatoarea miscare.

2. Din pozitia de dinainte, expirati si duceti genunchiul drept catre piept, rasuciti soldurile si coborati piciorul la sol. In timp ce va ridicati, ridicati talpa piciorului drept si va sprijiniti in degete.

Inspirati apoi si intindeti sira spinarii printr-o fandare usoara. Expirati, aduceti picioarele in pozitia initiala si apoi faceti o fandare inalta. Tineti trunchiul drept in timp ce faceti aceste miscari.

Inspirati si ridicati mainile deasupra capului. Expirati, aduceti mainile la nivelul soldurilor si ridicati muschii pelvieni si trunchiul. Repetati aceasta miscare de zece ori.

3. Expirati apoi si aduceti piciorul stang langa piciorul drept. Apoi strangeti genunchii si ii indoiti, ridicati bratele in aer si inspirati.

Expirati si intoarceti palmele si pieptul catre stanga. Repetati rasucirile de cinci pana la zece ori. Acest exercitiu se combina cu primul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img