News Flash:

Exercitiu militar in Marea Neagra, cu nave din Romania, Bulgaria, SUA, Grecia, Italia

4 Iulie 2014
1883 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania va participa cu doua nave militare, in perioada 4-12 iulie, la exercitiul multinational NATO Breeze 2014, care are loc in Marea Neagra, la manevre urmand sa ia parte si nave din Bulgaria, SUA, Turcia, Grecia si Italia.

 Statul Major al Fortelor Navale informeaza ca dragorul maritim "Alexandru Axente" si fregata "Regina Maria", cu un elicopter la bord, vor participa la exercitiul multinational NATO Breeze 2014, care are loc in Marea Neagra, in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale. Participarea dragorului este programata pentru perioada 4-12 iulie, iar cea a fregatei, din 8 pana pe 12 iulie.

Fregata "Regina Maria", cu un elicopter la bord, va avea un echipaj alcatuit din 225 de marinari si va fi comandata de comandorul Bogdan Vochitoiu. Dragorul maritim va participa la misiune cu un echipaj de 75 de marinari si va fi comandat de capitan-comandorul Emanuel Ungureanu. Participarea dragorului maritim "Alexandru Axente" la exercitiul multinational NATO Breeze 2014 are ca scop evaluarea acestuia de catre partenerii NATO, in vederea punerii navei la dispozitia pachetului de forte ale Aliantei, in perioada 2015-2018, conform angajamentelor pe care Romania le-a semnat. In cadrul exercitiului, din partea Fortelor Navale Romane vor fi prezenti patru ofiteri de stat major.

Timp de o saptamana, militari din Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, Romania si SNMCMG2 (Gruparea Permanenta NATO de Lupta Impotriva Minelor nr. 2) vor desfasura exercitii de cautare si salvare vieti pe mare, recuperarea naufragiatilor, exercitii de monitorizare a traficului navelor comerciale, exercitii de reactie la primirea unei avertizari de amenintare asimetrica, exercitii de lupta impotriva minelor, exercitii de lupta antisubmarin, precum si trageri de artilerie cu armamentul de la bordul navelor.

Potrivit site-ului BSnews, in Marea Neagra au intrat fregata italiana F-583 ITS Aviere, nava pentru deminare italiana 5561 ITS Rimini si o nava similara din Turcia - M-270 TCG Akçay. De asemenea, la exercitiul NATO "Breeze 2014" vor participa submarinul militar turc Atilay si motovedeta elena P-266 HS Machitis.

De asemenea, la exercitii participa nave din Statele Unite, precum si un avion american de patrulare. Echipajele navelor sunt cazate in portul bulgar Burgas.

Cu o saptamana in urma, in Marea Neagra au fost nava-scoala poloneza ORP Wodnik, nava italiana de telecomunicatii A-5340 Elettra si nava franceza de explorare maritima 759 Dupuy de Lome.

Potrivit expertilor militari, nu este o coincidenta faptul ca in Marea Neagra sunt prezente atat de multe nave militare NATO, in contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia din cauza crizei din Ucraina.

romania marea neagra bulgaria sua turcia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036922 (s)