vineri, 29 martie, 2024

EXERCITIU TACTIC AL POMPIERILOR VASLUIENI – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 27 iunie, incepand cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” Vaslui a efectuat un exercitiu tactic cu forte si mijloace in teren, cu tema:  Activitatea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si interventia fortelor specializate pentru limitarea si inlaturarea urmarilor inundatiilor produse in aval de Acumularea Cuibul Vulturilor.

Acumularea Cuibul Vulturilor este dispusa in partea de sud-vest a judetului Vaslui, avand rol de aparare impotriva inundatiilor si sursa de rezerva pentru alimentarea cu apa a municipiului Barlad.

Acumularea este echipata cu instalatii speciale de protectie (stavila golirii de fund, 3 stavile de ape medii, descarcator de ape mari).

In aval de acumulare sunt dispuse localitatile din 4 comune: Ciocani, Ivesti, Pochidia si Tutova.

           Potrivit scenariului exercitiului  „ In data de 27.06.2017, ora 10.00 s-au produs avarii grave la Acumularea Cuibul Vulturilor, prin blocarea bratului stavilei golirii de fund. Acest fapt au produs inundatii in aval de acumularea Cuibul Vulturilor, in localitatea Ciocani.  Factorii de decizie au declansat „Starea de aparare impotriva inundatiilor” pe teritoriul comunelor  Ciocani si Ivesti. S-a trecut la evacuarea persoanelor si bunurilor materiale, cat si la evacuarea apei din locuintele inundate. Pe timpul evacuarii catre tabara de sinistrati s-a produs unu accident de circulatie, in care este implicat un microbuz ce transporta persoane evacuate. In urma acestui accident rutier s-a activat Planul Rosu de Interventie, s-a informat Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui in vederea stabilirii masurilor ce trebuiesc intreprinse pentru tratarea victimelor accidentului”.

           Exercitiul a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reactie si a posibilitatilor tehnice de interventie ale fortelor si mijloacelor tehnice conform registrului de capabilitati,  precum si  pregatirea  institutiilor care trebuie sa intervina in cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: inundatii, accidente, avarii, explozii si incendii in activitati de transport).

Structurile participante la exertcitiu au fost: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui, Inspectoratul de Politie al judetului Vaslui, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui, U.M. nr. 04158 Barlad,  Directia de Sanatate Publica Vaslui, Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui, UPU/SMURD Vaslui, Sistemul de Gospodarire a Apelor Vaslui, Agentia de Protectia Mediului,  C.L.S.U. Ciocani, Ivesti si Pogana.

Actiunea  s-a incheiat cu o analiza a modului si capacitatii de interventie in cazul producerii unei astfel de situatie, concluzia fiind ca toate fortele participante au demonstrat ca pot gestiona corect si coerent o situatie de urgenta de o asemenea anvergura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img