vineri, 29 martie, 2024

Experții din Germania vorbesc despre un DEZASTRU TOTAL: Valul 4 va fi fulminant, dacă nu se intensifică vaccinarea

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile sanitare germane au avertizat miercuri că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare ''fulminantă'' în luna octombrie, dacă nu va creşte numărul persoanelor vaccinate, până în prezent două treimi din populaţia germană fiind vaccinată anti-COVID-19 cel puţin cu prima doză, relatează agenţia EFE.

''Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă'', a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler, scrie agerpres.ro.

Acesta a mai semnalat că datele cele mai recente privind evoluţia pandemiei COVID-19 în Germania arată că ''vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică'' şi a apreciat că avansarea în procesul de vaccinare este ''oportunitatea noastră de a termina cu pandemia''.

În Germania au fost vaccinate anti-COVID-19 cel puţin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populaţie, iar procentul celor vaccinaţi cu schema completă este de 61,6%.

''Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinaţi'', a remarcat la aceeaşi conferinţă de presă ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn.

Germania, ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.563 de noi cazuri de COVID-19 şi 35 de decese asociate acestei boli.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img