miercuri, 27 martie, 2024

EXPLOZIE intr-o mina din China! Cel putin 8 oameni au MURIT

Distribuie:

Publicat:

Cel putin opt oameni au murit si alti trei au fost raniti marti, in urma unei explozii la o mina de carbune din centrul Chinei, relateaza Associated Press.

Explozia a avut loc la mina Zoubao, din provincia Hunan. Opt oameni a reusit sa iasa, dintre care numai unul a fost ranit, potrivit unui comunicat al Administratiei de Stat pentru Siguranta Muncii.

Potrivit news.ro, administratia nu a precizat cauza exploziei, insa mina era incadrata la cele unde concentratia de gaze este mare. Exploziile de gaz din mine sunt provocate adesea de o flacara sau o scanteie electrica. Sistemele de ventilatie ar trebui sa permita evitarea acumularii de gaz in mine.

China 
este cel mai mare producator si consumator de carbune din lume, insa industria sa in domeniul mineritului este si una dintre cele mai putin sigure, cu sute de decese anual. Autoritatile au admis ca mentenanta de baza in mine este, de multe ori, ignorata.

Oficialii au inchis mine vechi si au redus numarul de zile lucratoare pentru a ameliora conditiile de siguranta si a reduce smogul care sufoca multe orase din tara. Dar masurile risca sa duca la o crestere a pretului energiei, intr-o perioada de incetinire a cresterii economice, astfel ca autoritatile sunt reticente sa le implementeze cu strictete.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img