sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Explozie violenta in China: 7 persoane au murit iar 50 ranite

Distribuie:

Publicat:

Sapte persoane au fost ucise si cel putin 50 au fost ranite miercuri in sudul Chinei, in explozii ale unor colete capcana in locuri publice, a informat presa chineza.

Exploziile, survenite in districtul Liucheng din regiunea Guangxi, s-au produs in 13 locatii diferite, intre care o inchisoare, o piata, un magazin, o gara si un spital, potrivit ziarului local Nanguo Zao Bao.

Deflagratiile au fost provocate de materiale explozive ascunse in colete transportate de firme de curierat, a declarat un oficial al politiei locale, citat de televiziunea CCTV.

Imaginile postate pe retelele de socializare au aratat mai multe cladiri de sase etaje pe jumatate prabusite sau cu fatadele distruse, strazi pline de moloz, masini rasturnate si persoane pline de sange pe targi, marturii ale violentei exploziilor.

“Politia a stabilit deja ca este vorba despre un act criminal”, a afirmat agentia oficiala de stiri Xinhua, precizand ca anchetatorii au identificat un suspect, un barbat in varsta de 33 de ani, dintr-un oras din districtul Liucheng.

In acelasi timp, fortele de ordine au fost alertate in legatura cu aproximativ alte 60 de pachete suspecte care sunt in curs de verificare, a declarat un oficial al politiei din Liucheng, citat de presa oficiala.

In ultimii ani, mai multi cetateni chinezi nemultumiti au provocat explozii in cladiri guvernamentale sau in locuri publice, ca represalii la presupuse nedreptati sau cu scopul de a atrage atentia asupra cazurilor lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img