vineri, 19 aprilie, 2024

EXPLOZIV! Meci fierbinte între procurori si interlopi! Cum i-a convins Petronel Corduneanu sa-l elibereze azi-noapte! Motivul este cel putin bizar!

Distribuie:

Publicat:

 Azi-noapte, Petronel Corduneanu, unul dintre cei mai cunoscuti lideri ai clanului iesean, a reusit sa rastoarne scorul în meciul cu procurorii • A fost eliberat din arestul IPJ Iasi dupa miezul noptii • Procurorii l-au eliberat pentru ca nu au gasit suficiente probe împotriva lui • A fost acuzat de santaj si camatarie, dar i-ar fi convins pe anchetatori ca de fapt el este victima în aceasta poveste • Mai exact, interlopul sustine ca denuntatorul sau l-ar fi înselat si se foloseste de acest denunt pentru a scapa de datorie • La acest moment, Petronel Corduneanu nici macar nu are calitatea de inculpat în dosar

Daca pâna acum majoritatea actiunilor judiciare împotriva membrilor clanului Corduneanu erau coordonate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), ultimele doua au fost instrumentate de procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi. Pare a fi un act destul de curajos, având în vedere ca pâna acum doar procurorii si politistii foarte experimentati reuseau sa obtina mandate de arestare pe numele membrilor acestui clan.

În anul 2016, Adrian Corduneanu a fost în vizorul procurorilor de la parchetul local si s-a ales cu o condamnare definitiva pentru santaj. În urma cu doua zile, aceiasi anchetatori l-au urmarit în trafic pe Petronel Corduneanu si l-au dus la audieri într-un nou dosar de camatarie si santaj.
Petronel Corduneanu este unul dintre liderii de seama ai renumitului clan iesean si are deja o condamnare data în prima instanta de 14 ani de închisoare pentru constituirea unui grup organizat care se ocupa cu exploatarea cersetorilor în strainatate si pentru santaj.

Dosarul respectiv a fost finalizat pe data de 22 ianuarie 2018 la Curtea de Apel Iasi, dupa ce Petronel Corduneanu si ceilalti acuzati au contestat decizia de condamnare data de prima instanta.

Astazi, judecatorii au anuntat ca vor da pronuntarea definitiva în acel dosar. În mod evident, în cursul zilei de ieri, s-au facut speculatii intense cu privire la faptul ca acest lider al clanului a fost retinut exact înainte de pronuntarea instantei, prin aceasta modalitate încercându-se a se pune presiune de judecatori.

La perchezitii nu ar fi gasit mare lucru

Petronel Corduneanu a fost oprit în trafic de mascati în urma cu doua seri. Ulterior, a fost dus la locuinta lui din zona Târgu Cucu, acolo unde a avut perchezitia domiciliara. Toata aceasta treaba a durat câteva ore. Nu a vrut sa dea declaratii atunci seara, spunând ca doreste sa-si astepte avocatul. Astfel, dupa miezul noptii a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, acesta a fost adus în fata procurorului de caz, ocazie cu care ar fi povestit tot ce s-a întâmplat. Mai exact, plângerea împotriva sa a fost depusa de un tânar, un fel de agent imobiliar care cauta ponturi imobiliare dupa care le vinde mai departe unor persoane cu bani. Petronel Corduneanu l-ar fi împrumutat cu bani pe denuntatorul sau, iar acesta din urma nu i-a mai returnat, spunând acum ca se simte santajat si amenintat.

Catalin S. a depus plângerea înca din toamna anului trecut. În toata aceasta perioada au existat mai multe discutii tensionate cu membrii clanului Corduneanu, cel mai probabil unele dintre acestea au fost înregistrate. Între membrii clanului Corduneanu si denuntator ar fi existat o relatie de amicitie mult mai veche. Între ei ar fi existat chiar si un contract de vânzare-cumparare a unui teren situat în Metro. Prin acel contract, Catalin S. ar fi vândut lui Petronel Corduneanu si unor apropiati ai sai o suprafata de teren care avea în realitate probleme de natura juridica.

Denuntatorul l-a înselat? A fost eliberat azi-noapte!

Ieri dupa-amiaza, Petronel Corduneanu a discutat cu procurorul care instrumenteaza dosarul. Ar fi fost o discutie normala în care acesta si-a exprimat punctul de vedere, sustinând ca în realitate denuntatorul sau l-a înselat. A fost invocat, de asemenea, faptul ca denuntatorul ar avea probleme similare cu mai multe persoane, fiind chiar executat silit pentru unele datorii pe care nu le-a mai achitat. În cele din urma, procurorii nici macar nu au mai pus în miscare actiunea penala împotriva lui Petronel Corduneanu, acesta ramânând la calitatea de suspect în dosar, si nu de inculpat.

"Acuzatia adusa clientului meu Petronel Corduneanu nu si-a gasit o veritabila ancorare în materialul probator care a fost administrat pâna în prezent, motiv pentru care organele de urmarire penala nu au avut un suport legal pentru punerea în miscare a actiunii penale. Practic, în opinia mea, avem de-a face cu o alarma falsa, cu un dosar constituit exclusiv pe declaratia unei presupuse persoane vatamate, necoroborata, de altfel, cu alte probe testimoniale. Împotriva domnului Petronel Corduneanu nu s-a dispus luare niciunei masuri preventive, neexistând nicio ratiune care sa justifice un astfel de demers", a declarat avocatul Alexandru Rîsnita.

Dupa miezul noptii, Petronel Corduneanu a fost eliberat din arestul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi si nu va mai fi prezentat în fata judecatorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventiva, asa cum se astepta initial.

În contextul în care nici macar nu are calitatea de inculpat în dosar, retinerea interlopului iesean pare cel putin exagerata. Este greu de crezut ca procurorilor le-a fost frica sa mearga mai departe!

În acelasi timp, este posibil ca pâna diseara acesta sa fie trimis în spatele gratiilor pentru executarea mandatului din dosarul de crima organizata care priveste exploatarea cersetorilor în strainatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img