sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Exporturile de sare românească au înregistrat o creştere semnificativă pe piaţa Europei Centrale şi de Est

Distribuie:

Publicat:

Exporturile de sare românească au înregistrat în acest an o creştere semnificativă pe piaţa Europei Centrale şi de Est, respectiv în Ungaria, Slovacia, Republica Moldova, Bulgaria şi Polonia, a anunţat, marţi, Societatea Naţională a Sării – Salrom SA.

În 2022, societatea şi-a majorat şi producţia pentru piaţa internă, cu peste 100.000 de tone faţă de cantităţile livrate în anii anteriori.

"Societatea Naţională a Sării (Salrom SA) a ocupat şi locul lăsat liber de Regia Sării din Donbas (Ucraina) pe piaţa din Europa Centrală şi de Est. Ungaria a contractat, numai pentru acest an, 200.000 de tone de sare pentru deszăpezire, pentru care va achita 10,2 milioane de euro. Totalul exporturilor de sare în Ungaria va depăşi, în 2022, 27 de milioane de euro, cu 10 milioane mai mult decât în 2021. Creşteri semnificative ale exporturilor de sare românească se înregistrează, în 2022, şi în Slovacia – peste 82.000 de tone (de patru ori mai mult decât în 2021), Republica Moldova şi Bulgaria. De asemenea, a crescut cantitatea livrată către Polonia", se menţionează în comunicatul Salrom remis AGERPRES.

De asemenea, Societatea Naţională a Sării a crescut producţia pentru piaţa internă, cu peste 100.000 de tone faţă de cantităţile livrate în anii anteriori, ceea ce a dus la dublarea veniturilor. "Se lucrează, în două, chiar şi în trei schimburi, pentru a putea onora contractele pe care le-am încheiat", a declarat Dan Dobrea, directorul societăţii, potrivit Agerpres.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img