vineri, 29 martie, 2024

Expoziția ”Ex Nihilo Nihil” la Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Distribuie:

Publicat:

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la vernisajul expoziției ”Ex Nihilo Nihil” a cunoscutului gravor Zuzu Caratănase.

Cu acest prilej, publicul prezent a putut viziona și câteva lucrări semnate de artiști celebri, cum ar fi Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Giambatista Piranesi, Francisco Goya și Salvador Dali, lucrări din colecția avocatului bucureștean George Șerban.

Evenimentul a fost prezentat de criticul de artă dr. Mihai Plămădeală.

Artistul gravor, vădit emoţionat, a declarat celor prezenţi la vernisaj că Bârladul nu îi este deloc străin, având colaborări cu Muzeul ”Vasile Pârvan” și în trecut, simţind cu adevărat căldura prietenoasă a bârlădenilor, sinceritatea şi ospitalitatea acestora.

De aceea a acceptat şi invitaţia conducerii muzeului de a fi prezent la cea de-a XVI-a ediție a Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice.

Evenimentul se derulează pe perioada a două zile, în intervalul 28-29 mai, unde specialiști din țară și Republica Moldova prezintă problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img