vineri, 29 martie, 2024

Extractele naturale care stimulează memoria și puterea de concentrare: Reglează circulația sângelui la nivelul creierului

Distribuie:

Publicat:

Vrei să îți sporești atenția, puterea de concentrare și să îți îmbunătățești memoria? Poți face acest lucru și cu ajutorul unor extracte naturale cu beneficii pentru sănătatea mintală.

Memoria este procesul de preluare a informațiilor din lumea din jurul nostru, de procesare, de stocare și de reamintire a acelor informații, uneori mulți ani mai târziu. Memoria umană este adesea asemănată cu cea a unui sistem de memorie de computer sau cu un dulap plin cu dosare. De fapt, memoria este departe de a fi perfectă, în sensul că majoritatea oamenilor nu își amintesc fiecare lucru care li s-a întâmplat de-a lungul vieții, iar amintirile pot ajunge distorsionate (amintiri false).

De ce avem nevoie de memorie?

Memoria și concentrarea sunt importante în fiecare etapă a vieții noastre, de aceea contează mult să le menținem la capacitate maximă, folosind toate mijloacele pe care le avem la îndemână. Copiii și adolescenții au nevoie de memorie bună și de putere de concentrare în primul rând pentru performanțele școlare, pentru a învăța cât mai multe lucruri utile, adulții au nevoie de acestea în primul rând pentru a da randament la locul de muncă, în timp ce vârstnicii au nevoie de memorie bună și de putere de concentrare pentru a combate efectele procesului natural de îmbătrânire.

Cum funcționează extractele naturale pentru memorie?

Extractele naturale care sporesc memoria și puterea de concentrare funcționează prin stimularea circulației sangvine la nivel cerebral, dar și prin mărirea densității neurotransmițătorilor, prin stimularea producției de noi celule cerebrale ori prin împiedicarea radicalilor liberi să afecteze creierul, potrivit doc.ro.

Un mare avantaj al acestora este că, fiind naturale, în general nu au efecte adverse dacă sunt luate conform indicațiilor. Totuși, se recomandă ca, mai ales persoanele care se află în tratamente medicamentoase pentru anumite afecțiuni, să ceară sfatul medicului înainte de a lua suplimente alimentare, chiar dacă sunt naturale, deoarece pot exista interacțiuni nedorite cu medicamentele.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img