miercuri, 24 aprilie, 2024

Facebook ar vrea sa-si lanseze propria moneda virtuala

Distribuie:

Publicat:

Facebook face si vrea sa faca o multime de lucruri in prezent, iar unul dintre acestea ar putea fi planul de lansare a unei monede virtuale.

Facebook a facut recent cateva schimbari la varful companiei, iar intre acestea se numara si crearea unei noi divizii care sa se ocupe de domeniul blockchain. La scurt timp dupa aceste anunturi, au aparut deja informatii care sustin ca reteaua sociala ar avea de gand sa-si creeze si o moneda virtuala, iar Facebook ”ar lua foarte in serios posibilitatea”, conform zvonurilor.

Cu toate acestea, aceleasi zvonuri spun ca reteaua nu ar avea planuri sa faca un initial coin offering, ICO, prin care sa ofere un numar limitat de monede pe care publicul sa le cumpere la un pret fix.

Vezi si: Povestea impresionanta a romanului care a salvat sute de animale. Are 46 de caini si 4 pisici si a ajuns viral pe Facebook cu o fotografie emotionanta

”Lucrez la pregatirea unui grup care sa exploreze cele mai bune moduri in care tehnologia blockchain poate fi folosita pe Facebook”, spune David Marcus, care in prezent se ocupa de Messenger. In cadrul unui comunicat publicat ulterior, compania declara ca ”la fel ca alte firme, Facebook exploreaza metode de folosire a blockchain pe propria platforma. Noua echipa va explora mai multe aplicatii, dar nu avem nimic altceva de impartasit momentan.”

Cheltuielile pe solutii blockchain, la nivel global, vor ajunge la 2,1 miliarde de dolari anul acesta, mai mult decat dublu fata de suma cheltuita in 2017, 945 de milioane de dolari.

Facebook este inca prinsa intr-un scandal destul de mare cu privire la confidentialitatea datelor utilizatorilor, iar pe fondul acestui eveniment, a facut cele mai mari schimbari la varful companiei de pana acum, iar asta s-a rasfrant si asupra platformelor WhatsApp si Messenger. Tot in cadrul acestor schimbari a aparut si divizia de blockchain.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img