vineri, 29 martie, 2024

Facebook Inc. a decis sa renunte la o functie importanta

Distribuie:

Publicat:

Facebook Inc. a decis sa renunte la functia "Trending" ("Tendinte"), ce semnaleaza cele mai populare si mai comentate actualitati mondiale pe aceasta retea de socializare, in contextul in care compania americana doreste sa se asigure ca utilizatorii vor putea de acum inainte sa citeasca stiri de calitate provenind din surse de incredere.

Noua decizie, care va intra in vigoare saptamana viitoare, a fost luata intr-o perioada in care cea mai mare retea de socializare din lume depune eforturi consistente pentru a stopa raspandirea stirilor false ("fake news") pe platforma sa online, care, in anumite regiuni, a devenit un element central pentru distribuirea stirilor.

Functia "Trending" a cumulat, in medie, mai putin de 1,5% din totalul vizualizarilor obtinute de publisherii de stiri, au explicat reprezentantii Facebook intr-un blog. Ei au precizat, de asemenea, ca Facebook testeaza noi metode de afisare a stirilor, inclusiv "o eticheta Breaking News" si o functie "Today In", in fluxul sau dedicat stirilor locale.

Calitatea stirilor distribuite pe Facebook a fost pusa sub semnul intrebarii dupa prezumtiva implicare a Rusiei in alegerile prezidentiale americane, aparitia unor mesaje spam ce vizeaza obtinerea de profit si propagarea unor articole false pe aceasta platforma online, inclusiv in timpul campaniei electorale din Statele Unite din 2016.

In ultimii doi ani, Facebook a operat o serie de modificari ale functiei "Trending", pentru a evita distribuirea de articole ideologice si politice partinitoare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img