joi, 25 aprilie, 2024

Familie de irakieni descoperita de S.P.F Husi pe malul Prutului la Ghermanesti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat trei cetateni din Irak care au traversat raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In data de 3 februarie, in jurul orei 05.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi aflati in exercitarea atributiilor de serviciu au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat ce functioneaza pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii Ghermanesti, doua persoane cu un copil care se deplasau dinspre raul Prut, catre interiorul tarii.

In cel mai scurt timp, politisti de frontiera din cadrul sectorului s-au deplasat in zona si au oprit persoanele respective. Avand in vedere ca nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Husi in vederea stabilirii identitatii si continuarii cercetarilor.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt o familie de cetateni irakieni, formata din doi adulti, in varsta de 21 de ani si copilul lor, in varsta de 3 ani.

La cercetari, tinerii au declarat ca au primit statut de refugiat pe teritoriul R. Moldova si ca au traversat raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice, incercand sa intre ilegal in Romania. Acestia au mai declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei unde sa-si gaseasca un loc de munca.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

In baza Acordului de Readmisie, familia de cetateni irakieni a fost preluata de autoritatile de frontiera din R. Moldova in vederea continuarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img