joi, 25 aprilie, 2024

Familiile Porsche şi Piech care controlează Volkswagen AG, vor o participaţie directă la Porsche AG

Distribuie:

Publicat:

Familiile Porsche şi Piech, care controlează cel mai mare acţionar al grupului german Volkswagen AG, sunt pregătite să preia o participaţie directă la Porsche AG, dacă producătorul de maşini sport de lux va fi listat separat, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform agerpres.

O astfel de decizie ar slăbi controlul familiilor asupra Volkswagen, în favoarea unei participaţii directe la Porsche, înfiinţat de strămoşul lor, Ferdinand Porsche, în 1931.
Speculaţiile privind listarea Porsche au apărut anul acesta şi estimează valoarea brandului între 45 şi 90 de miliarde de euro, faţă de 135 miliarde de euro în cazul grupului Volkswagen.

Deşi oficialii Volkswagen susţin că o Ofertă Publică Iniţială (IPO) a Porsche AG nu este un punct prioritar pe agendă, ei continuă să ia în calcul diverse scenarii pentru listare, susţin sursele.

În urma unei oferte eşuate de preluare a Volkswagen de către Porsche în 2009, Volkswagen a achiziţionat celebrul brand în timp ce familiile Porsche şi Piech au devenit cei mai influenţi investitori în VW.

Sursele susţin că încă nu s-a luat nicio decizie de către Volkswagen dacă va lista separat Porsche AG şi nu există certitudini că o astfel de tranzacţie va avea loc.

În prezent, familiile deţin toate acţiunile obişnuite ale Porsche Automobil Holding SE, care deţine mai mult de jumătate din drepturile de vot şi o participaţie de 31,4% în Volkswagen.

Reprezentanţii Porsche şi Volkswagen nu au comentat informaţia.

Întrebat luna aceasta despre o posibilă listare, directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, a afirmat că fluxul de numerar actual al grupului este suficient pentru a finanţa o redresare ambiţioasă prin care VW să devină cel mai mare producător global de vehicule electrice.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img