joi, 28 martie, 2024

Fantana cu apa miraculoasa. Mister neelucidat

Distribuie:

Publicat:

Dobrici din Bulgaria este situat langa statiunea Albena de pe litoralul Marii Negre. Acesta nu este, insa, motivul pentru care localitatea a devenit vestita in toata Bulgaria, ci datorita faptului ca in acest sat se afla o fantana cu apa miraculoasa.

In fiecare an, fantana se umple cu apa tamaduitoare, iar la Sarbatoarea Inaltarii Domnului, oamenii din toata Bulgaria vin sa ia apa pentru sanatate.

Niciun batran nu isi mai aminteste de cand a aparut fantana miraculoasa pe dealul de langa sat, insa localnicii cred ca apa este cu adevarat vindecatoare si ii apara de fortele raului, pentru ca Mana lui Dumnezeu face ca apa sa izvorasca pe deal. Potrivit legendei, pe acolo a trecut candva insasi Sfanta Nascatoare.

Maica Domnului era obosita si a ajuns langa deal, pe un soare arzator. I s-a facut sete, a infipt in pamant batul de care se sprijinea si l-a rugat pe Dumnezeu sa faca o apa, sa-si astampere setea. Dumnezeu s-a milostivit de ea si din locul in care a infipt ea batul a tasnit apa. In fiecare an, minunea se repeta cu cateva zile inainte de Inaltarea Domnului. Apa umple fantana pentru doua-trei zile, apoi dispare din nou in pamant, povestesc localnicii din satul Tarkva. Batranele spun ca vin oameni din toate colturile Bulgariei si isi iau apa miraculoasa.
In sat, se crede ca apa tamaduitoare ii ajuta pe cei care sufera de afectiuni ale ochilor si plamanilor. Batranele din satul Tarkva isi umplu cate o sticla si isi stropesc casele si nepotii, pentru sanatate. Misterul ramane neelucidat, insa realitatea este ca, in fiecare an, chiar daca este secetos sau ploios, fantana se umple cu apa cu doua-trei zile inainte de Inaltarea Domnului, iar dupa aceea, seaca.
sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img