vineri, 29 martie, 2024

Fatete dentare: cum alegem corect culoarea?

Distribuie:

Publicat:

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la fațete dentare pentru că își doresc un zâmbet perfect, dar multe persoane aleg o nuanță prea deschisă.

Decizia de a ne pune fațete dentare este una extrem de importantă, care ne poate schimba foarte mult înfățișarea. Un pas esențial este alegerea corectă a culorii acestora, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai aproape de natural. Multe persoane aleg o nuanță mult prea deschisă, dorind un zâmbet ca de porțelan. Se procedează corect? Sorina Stroe, Asistent Universitar Doctor, medic stomatolog, detaliază criteriile de care este bine să ținem cont când dorim să ne punem fațete dentare.   

Fațetele dentare constituie una dintre cele mai populare proceduri de estetică dentară. Acestea reprezintă lucrări protetice care acoperă fața exterioară a dinților, corectând vizual imperfecțiunile ce țin de forma, alinierea ori culoarea dinților. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la fațete pentru că își doresc un zâmbet perfect.

„Adeseori, pacienții întreabă dacă au nevoie de fațete. Eu prefer să le răspund mereu cinstit, spunându-le că niciuna nu reprezintă neapărat o necesitate medicală. Nu este greșit să ni le dorim, dar e nevoie să ne asumăm această decizie, pentru că presupune atât avantaje, cât și dezavantaje. Ca avantaje, obții o dantură aliniată, echilibrată și strălucitoare și, implicit, o mai mare încredere în propria persoană. Dezavantajele constau în faptul că, pentru ca fațetele să fie aplicate, trebuie să acceptăm că dinții vor fi șlefuiți ireversibil”, spune Sorina Stroe, medic stomatolog.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img