marți, 16 aprilie, 2024

Federaţia internaţională de atletism (World Athletics) nu a omologat rezultatele obţinute duminică de sprinterul elveţian Alex Wilson în probele de 100 m şi 200

Distribuie:

Publicat:

Federaţia internaţională de atletism (World Athletics) nu a omologat rezultatele obţinute duminică de sprinterul elveţian Alex Wilson în probele de 100 m şi 200 m la reuniunea din oraşul american Marietta, informează radioteleviziunea elveţiană de limbă franceză RTS.

Alex Wilson nu mai apare pe lista celor mai bune performanţe din acest an, alcătuită de World Athletics. Organizaţia a retras deocamdată numele elveţianului, într-un moment când apar tot mai multe îndoieli legate de timpii obţinuţi duminică de sportivul din oraşul Basel (9''84 în proba de 100 m, 19''89 în cea de 200 m).
Spre deosebire de Federaţia europeană, World Athletics a înregistrat iniţial în statisticile sale timpii obţinuţi de
Wilson într-o mică reuniune de lângă Atlanta. Rezultatul de 9''84 ar însemna a doua performanţă mondială a anului şi un record european, conform agerpres.

În aşteptarea unei eventuale şi din ce în ce mai ipotetice omologări, World Athletics a dat înapoi. Între timp a apărut cel puţin încă o înregistrare a cursei, care dă destul de clar de înţeles că este puţin probabil ca deţinătorul recordului Elveţiei să fi putut alerga atât de repede. Această situaţie s-ar fi datorat instalaţiilor tehnice ale reuniunii de la Marietta.

În aşteptarea procesului de verificare, Alex Wilson va ajunge în această săptămână la Tokyo pentru Jocurile Olimpice 2020. Marţi, el a spus că ar putea renunţa la proba de 100 m ca să se concentreze asupra celei de 200 m.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img