joi, 28 martie, 2024

Felix Stroe (ARA): Intampinăm întarzieri foarte mari în obţinerea avizelor necesare pentru autorizaţiile de construcţii

Distribuie:

Publicat:

Există autorităţi publice locale care întârzie acordarea de avize necesare pentru autorizaţiile de construcţii sau care refuză să pună pe ordinea de zi diverse hotărâri de consiliu local, acestea fiind absolut obligatorii pentru proiecte, a afirmat, luni, Felix Stroe, preşedinte al Asociaţiei Române a Apei (ARA), la "Forumul Regional al Apei Dunărea – Europa de Est".

"Pe lângă problemele pe care le întâmpinăm cu calitatea slabă a anumitor consultanţe, şi acestea ţin de noi şi trebuie să ne implicăm şi să tăiem în carne vie, ne lovim, şi nu vreau să dau detalii, de o atitudine cel puţin păguboasă, ca să mă exprim elegant, a autorităţilor publică locală. Din păcate, şi nu sunt izolate situaţiile, avem autorităţi publice locale, unităţi administrativ teritoriale, primari, care privesc aceste lucruri cel puţin cu lipsă de răspundere – întâmpinăm întârzieri foarte mari în obţinerea avizelor necesare pentru autorizaţiile de construcţii – refuză să pună pe ordinea de zi diverse hotărâri de consiliu local care sunt absolut obligatorii pentru proiect şi poate că în etapa următoare am putea să organizăm împreună o întâlnire. Noi să vă semnalăm situaţiile pe care le întâmpinăm la nivel naţional, că putem să facem o sinteză, şi poate în calendarul dumneavoastră – şi Ministerul Fondurilor şi Ministerul Dezvoltării – găsim o zi în care să discutăm cu responsabilitate această problemă pentru că altfel vom rata o bună parte din fondurile ce sunt destinate POIM-ului", a spus Felix Stroe.

Asociaţia Română a Apei (ARA) şi Patronatul Apei au organizat, în perioada 14 – 16 mai, la Palatul Parlamentului, Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est.

Forumul Regional al Apei Dunăre – Europa de Est 2018 se adresează tuturor profesioniştilor din sectorul apei, începând cu specialiştii din cadrul operatorilor de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare – epurare, continuând cu autorităţile publice centrale şi locale, cu consultanţii, cu mediul academic şi de cercetare, cu producătorii şi distribuitorii de soluţii specializate şi cu publicul larg interesat de evoluţia performanţelor manageriale şi tehnice din sectorul apei. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img