vineri, 29 martie, 2024

Fericirea in cativa pasi

Distribuie:

Publicat:

Depresia, anxietatea, lipsa unei bune-dispozitii, lipsa optimismului cu care ne confruntam din cauza problemelor personale sau profesionale sunt principalele impedimente in fata unui stil de viata echilibrat si a unei vieti fericite. Vreti sa stiti care sunt cei mai simpli pasi spre fericire?

Principalele etape pentru a avea un stil de viata echilibrat si pentru o stare de fericire au in vedere: eliminarea sau reducerea nivelului de stres /  o dieta sanatoasa / un program de somn suficient / o stare de buna-dispozitie continua. Scaderea nivelul de stres trebuie sa fie un process gradual. Pentru a diminua nivelul de stres se recomanda: exercitii fizice relaxante /  yoga / impartirea sarcinilor casnice pentru a nu ajunge la extenuare.

Pentru a face miscare fizica aveti de ales intre o gama larga de sporturi sau de exercitii in aer liber: plimbari / jogging / mersul pe bicicleta / fitness. Chiar si exercitiile fizice cele mai simple poate sa va imbunatateasca starea de spirit.  Exercitiile de relaxare pot sa reduca nivelul de stres. Reducerea tensiunii din corp si limpezirea gandurilor poate ajuta la scaderea anxietatii. Dintre exercitiile de relaxare se recomanda: exercitii de respiratie adanca, inspirarea aerului pe nas si expirarea pe gura. Respiratia trebuie sa aiba un ritm normal, fara pauze si fara sa va tineti respiratia. Exercitii ale grupelor de muschi din diferite zone: umeri, piept, brate, incheieturi.

Dieta sanatoasa – Este unul din principalele aspecte ale unei vieti fericite si sanatoase. O dieta echilibrata va ajuta sa aveti un corp mai puternic si sanatos, si implicit sa fiti si emotional mai puternici. Stilul de viata sanatos trebuie sa elimine consumul in exces al alcoolului. Consumarea alcoolului poate produce stari de nervozitate si chiar de agresivitate. In acelasi timp, poate agrava starea de depresie.

Somnul suficient – Va ajuta sa va simtiti bine fizic si psihic. Numarul de ore de somn recomandat este de 7-8 pe noapte. In cazul in care aveti probleme cu somnul, se recomanda: stabilirea un orar de somn / crearea unui spatiu propice somnului in privinta temperaturii, a luminozitatii sau a elementlor perturbatoare precum zgomotele sau animalele de casa. Consumarea unei cantitati scazute de cofeina / Evitatarea consumului de tutun.

Buna-dispozitie si stima de sine – Pot sa fie obtinute si pastrate prin evitarea unor situatii care ne afecteaza si ne demoralizeaza precum probleme personale, de serviciu. Important este ca in astfel de cazuri sa va autoincurajati si sa priviti optimist problemele. In acelasi timp, discutand despre probleme voastre puteti sa va imbunatatiti starea de spirit si sa va redobanditi buna-dispozitie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img