sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fermierii din sectorul zootehnic vor beneficia de credite garantate de stat

Distribuie:

Publicat:

Beneficiarii Ajutorului Naţional Tranzitoriu şi/sau a sprijinului cuplat în sectorul zootehnic vor beneficia de credite garantate de stat, cu o dobândă care nu va depăşi ROBOR la 6 luni plus 2%.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ministrul de resort, Petre Daea, s-a întâlnit cu reprezentanţii fondurilor de garantare şi ai CEC Bank, pentru a veni în sprijinul fermierilor din sectorul zootehnic, care s-au confruntat cu efectele nefavorabile ale pandemiei de COVID, ale evoluţiei pestei porcine africane şi ale creşterii preţurilor la utilităţi (energie, gaze naturale).

În acest context s-a convenit, pe de-o parte, acordarea de credite beneficiarilor Ajutorului Naţional Tranzitoriu şi/sau sprijinului cuplat în sectorul zootehnic pe baza Adeverinţei emise acestora de către APIA. În acest caz, valoarea creditului va fi cea rezultată din Adeverinţa APIA. Totodată, 80% din valoarea creditului se va acoperi cu garanţia fondurilor de garantare (opţional) iar dobânda finală aplicată beneficiarilor nu va depăşi nivelul ROBOR 6 luni + 2%, potrivit Agerpres.ro.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img