joi, 28 martie, 2024

Fermierii vasluieni primesc bani in avans de la APIA

Distribuie:

Publicat:

Fermierii vasluieni primesc o veste buna de la Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Vaslui. In curand acestia vor primi avansuri din subventiile aferente anului 2016, pentru cererile depuse.
Cuantumul avansurilor este de 70 % din totalul sumelor ce urmeaza a se acorda in cadrul schemei de plata unice pe suprafata si celor acordate micilor fermieri si se vor plati in perioada 16 octombrie – 2 decembrie.

Guvernul Romaniei a aprobat saptamana trecuta alocarea sumei de 822 de milioane de lei pentru plata catre fermieri pentru anul 2016, dar si pentru masurile de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a celor de promovare a vinurilor, a masurilor de piata si interventie in agricultura sau restul platilor ramase restante pentru campania 2015.

“De acest avans, in cuantum de pana la 70% din sumele cuvenite in cadrul schemei de plata unice pe suprafata si a schemei simplificate pentru micii fermieri, vor beneficia, incepand cu jumatatea lunii octombrie, toti fermierii care au facut cerere in acest sens. Speram sa finalizam aceasta actiune inaintea datei limita, de 2 decembrie, insa vom face eforturi ca autorizarile la plata sa se faca cat mai repede, astfel incat agricultorii sa poata dispune de banii necesari infintarii culturilor sau pregatirii terenurilor pentru noul an agricol”, a declarat directorul executiv al APIA Vaslui.

Numarul cererilor aferente anului 2016 este de 22.841, pentru 240.852 ha.
Anul trecut au fost depuse 24.542 de cereri, pentru 261.197,49 ha.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img