vineri, 29 martie, 2024

Festivalul-concurs „Gheorghe Cucu” are loc în zilele de 20 și 21 august!

Distribuie:

Publicat:

INVITAȚIE / Și în acest an, Consiliul Județean Vaslui, Episcopia Hușilor, Primăria Municipiului Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui organizează Festivalul-concurs de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”.

Față de ediția de anul trecut, în 2022 vor fi două zile de festival, în perioada 20-21 august.

Prima zi este dedicată concursului propriu-zis, găzduit de Casa de Cultură „Constantin Tănase”, începând cu ora 17.00, pentru ca în cea de a doua zi, în Centrul Civic, de la ora 19.00, să aibă loc Gala și recitalurile unor formații invitate: Corul „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași, Grupul psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, Grupul psaltic ”Sf. Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale Huși și Corala „Fantasia” Vaslui.

Deși au fost mai multe ediții anterioare ale acestei manifestări dedicate compozitorului Gheorghe Cucu, în localitatea natală, Puiești, ediția de anul trecut a fost prima organizată la Vaslui și de o amploare așa de mare.

Dorința organizatorilor este ca Festivalul „Gheorghe Cucu” să se înscrie în seria evenimentelor de marcă ale județului Vaslui, cu ecouri în întreaga țară, iar pe viitor să capete o dimensiune internațională.

#Festival #Gheorghe_Cucu #CJ_Vaslui Cultura Vaslui Psalmodia Transylvanica Episcopia Hușilor Grupul Psaltic "Sfânta Mare Muceniță Chiriachi" al Episcopiei Huşilor Corala Fantasia Mihail Bucă Primăria municipiului Vaslui Corul Gavriil Musicescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img