joi, 28 martie, 2024

Fii atent la picioare! Semnul care arată că ai colesterolul mare

Distribuie:

Publicat:

Ratele FĂRĂ PRECEDENT ale bolilor cardiovasculare care afectează în prezent Occidentul sunt în mare parte atribuite colesterolului ridicat, iar modelele alimentare au multe de răspuns. Preluarea bolii în stadiile inițiale este esențială pentru supraviețuire. Un semn că arterele devin înfundate poate deveni evident atunci când atingeți pielea.

Natura pernicioasă a colesterolului ridicat îl face să se sustragă atenției a milioane de oameni și, în momentul în care afecțiunea este depistată, este adesea prea târziu. În fazele avansate ale afecțiunii, boala provine din fluxul sanguin restricționat. Acest lucru împiedică nutrienții și oxigenul să ajungă în anumite părți ale corpului, cum ar fi gleznele, picioarele și picioarele. În această etapă, simptomele pot erupe la nivelul pielii.

Colesterolul este transportat în sânge de două tipuri diferite de proteine, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) și lipoproteinele cu densitate mare (HDL).

Acesta din urmă este considerat „bun”, deoarece elimină din organism colesterolul LDL dăunător.

LDL este infamă deoarece se acumulează în pereții arterelor, contribuind la formarea plăcii care îngustează spațiul pentru fluxul sanguin.

Continuarea pe eqxuils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img