News Flash:

Fii responsabil si spune NU bauturilor alcoolice.

31 Martie 2014
3382 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioada martie-iunie, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui deruleaza o CAMPANIE DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE ALCOOL IN RANDUL MINORILOR, in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui.

La nivelul judetului Vaslui, in anul 2013, 586 de persoane au solicitat ajutor medical de urgenta ca urmare a consumului de alcool, iar 443 de persoane au fost sanctionate contraventional ca urmare a conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. In 241 de cazuri au fost intocmite dosare penale conducatorilor auto care au avut o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

De asemenea, in judetul Vaslui, majoritatea infractiunilor cu violenta sunt comise si pe fondul consumului excesiv de alcool, ceea ce ne determina sa consideram ca este necesara continuarea derularii unei campanii de prevenire a consumului de alcool in randul minorilor.

Datele statistice prezentate desi sunt globale si nu se refera doar la grupul tinta minori, releva un grad mare de toleranta sociala fata de consumul de alcool care influenteaza negativ minorii. Acestia, prin particularitatile psihocomportamentale si de varsta specifice, au o capacitate mai redusa de constientizare a consecintelor abordarii unor anumite comportamente care pot avea efecte nocive atat asupra lor cat si a persoanelor din jurul lor.

In cazul minorilor, consumul de bauturi alcoolice poate sa duca la probleme grave in familie, la scoala, probleme sociale, de reputatie, de stima de sine si la alte probleme care sa le influenteze evolutia pe termen lung.
Scopul campaniei este reducerea consumului de alcool in randul minorilor prin informare si descurajarea unor astfel de comportamente.

    Grupul tinta este alcatuit din doua categorii: administratorii, personalul societatilor comerciale care servesc bauturi alcoolice si sunt frecventate de minori si 500 de elevi din unitati de invatamant din judetul Vaslui.
O astfel de campanie a fost derulata si in anul anterior, dar consideram necesara continuarea informarii minorilor asupra consecintelor grave pe care le are consumul de alcool atat asupra propriului organism, cat si asupra comportamentului acestora in societate, dar si convingerea agentilor economici care comercializeaza bauturi alcoolice sa respecte legea si sa nu puna in pericol viata tinerilor.


martie iunie antidrog vaslui judetului vaslui vaslui probleme sociale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029885 (s)