vineri, 19 aprilie, 2024

Filmul “The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio, a dominat gala premiilor BAFTA 2016

Distribuie:

Publicat:

Filmul “The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”, in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu si cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a domniat cea de-a 69-a editie a premiilor BAFTA, decernate de Academia britanica de film si televiziune, care a avut loc duminica seara la Londra.

La editia din acest an a premiilor BAFTA, cele mai importante distinctii din industria britanica de film, “The Revenant” a castigat cinci trofee, inclusiv la categoria cel mai bun film, potrivit BBC.

Totodata, Alejandro Gonzalez Inarritu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, iar Leonardo DiCaprio a obtinut trofeul pentru cel mai bun actor. Pelicula a primit si premiile pentru cea mai buna imagine si pentru cel mai bun sunet.

In “The Revenant”, Leonardo DiCaprio joaca rolul unui vanator insetat de razbunare, dupa ce este abandonat de prietenii sai in vestul american, in conditii ostile, actiunea fiind plasata in anul 1823. Pentru acest rol, DiCaprio a fost nominalizat la categoria “cel mai bun actor intr-un rol principal” a premiilor Oscar din acest an, care se vor desfasura peste doua saptamani.

Ceremonia BAFTA 2016, desfasurata la Royal Opera House din Londra, a fost gazduita de Stephen Fry, iar printre celebritatile care au urcat pe scena galei, pentru a inmana trofee, s-au numarat Tom Cruise, Idris Elba si Cuba Gooding Jr.

In cadrul galei BAFTA 2016, filmul SF “Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road” a primit patru premii: pentru cel mai bun machiaj si coafuri, pentru cel mai bun montaj, pentru cele mai bune costume si pentru cea mai buna scenografie.

Premiul pentru cea mai buna actrita a revenit artistei Brie Larson, pentru interpretarea sa din pelicula “Room”, in timp ce trofeele pentru roluri secundare au fost primite de Mark Rylance, pentru “Bridge of Spies”, si de Kate Winslet, pentru lungmetrajul “Steve Jobs”.

“Wild Tales”, de Damian Szifron, a primit premiul pentru cel mai bun film strain, “Amy”, de Asif Kapadia si James Gay-Rees, a primit trofeul pentru cel mai bun documentar, iar cel mai bun film de animatie a fost desemnat “Inside Out”, de Pete Docter.

Tom McCarthy si Josh Singer au primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, pentru “Spotlight”, in timp ce Adam McKay si Charles Randolph au primit distinctia pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru “The Big Short”.

Premiul pentru cele mai bune efecte speciale a fost acordat filmului “Star Wars: The Force Awakens”.

Totodata, in cadrul galei BAFTA 2016, legendarul actor Sidney Poitier a fost recompensat cu BFI Fellowship, cea mai inalta distinctie decernata de Academia britanica de arta cinematografica si televiziune. Intrucat starea de sanatate nu i-a permis sa fie prezent la gala, Sidney Poitier a multumit pentru acest trofeu prin intermediul unui clip video care a fost proiectat in timpul ceremoniei.

Acest premiu anual reprezinta cea mai inalta distinctie onorifica acordata de reprezentantii BAFTA, in semn de recunoastere a unei contributii exceptionale aduse industriei de film, televiziune si jocuri video din Marea Britanie. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img