vineri, 29 martie, 2024

Finlanda interzice cetatenilor non-UE sa cumpere proprietati in lipsa unui aviz special

Distribuie:

Publicat:

Cumpărătorii din afara UE şi a Spaţiului Economic European (SEE) vor avea nevoie de un aviz pentru a putea cumpăra proprietăţi în Finlanda, începând din 2020, a anunţat Ministerul Apărării din Finlanda, scrie News.ro. Cerinţele de autorizare se aplică pe întreg teritoriul Finlandei, cu excepţia Insulelor Åland. Åland dispune de o legislaţie proprie privind achiziţiile de terenuri. Permisiunea de a achiziţiona imobiliare de către un străin este aplicată de cumpărătorul de bunuri imobiliare sau de un agent autorizat de către cumpărător. Cerinţa de autorizare se aplică tranzacţiilor cu proprietăţi confirmate la 1 ianuarie 2020 sau ulterior,

"O autorizaţie este necesară doar pentru a cumpăra un imobil. Cumpărarea unui imobil înseamnă un act juridic prin care dreptul de proprietate asupra unui bun imobil sau a unei părţi sau a unui pachet specificat al acestuia este transferat unei alte părţi", informează ministerul.

O autorizaţie trebuie obţinută atunci când una dintre următoarele părţi cumpără un imobil:

1. Persoană privată care nu este cetăţean al unui stat aparţinând Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European (SEE). Persoanele cu dublă naţionalitate nu trebuie să obţină o autorizaţie dacă una dintre naţionalităţi este cea a unei ţări UE sau SEE.

2. O companie sau o altă entitate cu domiciliul în afara UE şi SEE.

3. O companie sau o altă entitate cu domiciliul în UE sau în SEE, dar în care o persoană fizică sau entitate menţionată la alineatele (1) sau (2) deţine o proprietate de cel puţin 10% sau o influenţă efectivă echivalentă în entitate.

Naţionalitatea sau domiciliul vânzătorului sau al altui furnizor de bunuri imobiliare nu afectează necesitatea unei licenţe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img