joi, 25 aprilie, 2024

Fiole de anticorpi monoclonali, donate de Italia pentru Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad

Distribuie:

Publicat:

 Intr-o postare pe reteaua de socializare, Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad, a anuntat faptul ca unitatea medicala din municipiu, a intrat in posesia unor fiole de anticorpi monoclonali, donate saptamana aceasta de Italia . Acestea vor fi folosite pentru pacientii care ar putea dezvolta forme severe de COVID-19:

“MULTUMIM, Italia!

Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” a intrat astazi in posesia fiolelor de anticorpi monoclonali , donate saptamana aceasta de Italia, obținand astfel o șansă la recuperare pentru pacienții care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID.

Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. Dozele au fost donate României de Italia, ca recunoștință pentru ajutorul pe care țara noastră l-a dat în regiunea Lombardia, în anul 2020.

Cum funcționează anticorpii monoclonali

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Dozele vor fi folosite doar pentru tratamentul cazurilor medii și severe.

Acești anticorpi, dacă sunt administrați la timp, vor împiedica intrarea virusului în celulă. “ se arata in mesajul de pe reteaua de socializare

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img