vineri, 29 martie, 2024

Fitch Ratings: ‘Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, un ritm care nu a fost întalnit de la criza financiară globală din 2009’

Distribuie:

Publicat:

Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, un ritm care nu a fost întâlnit de la criza financiară globală din 2009, dar economia urmează să îşi revină anul viitor, a anunţat Fitch Ratings, potrivit publicaţiei Budapest Business Journal, potrivit news.ro.

Într-o prognoză regională actualizată, agenţia a anunţat că se aşteaptă ca PIB-ul real să scadă cu 5,9% în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Fitch prognozează însă o creştere reală de 5,4% pentru 2021.

Economia începe să se redreseze de la un nivel scăzut în aprilie, când măsurile privind restricţiile erau la apogeu. Producţia de vehicule este în creştere şi indicatorii de încredere îşi revin.

Analiştii Fitch au spus că se aşteaptă ca deficitul fiscal să crească la 4% din PIB în 2020, după ce guvernul a anunţat un pachet fiscal în valoare de 12% din PIB, care include subvenţii salariale, investiţii în servicii medicale şi garanţii pentru companii.

Agenţia a adăugat, însă, că estimează că deficitul va scădea la 2,1% în 2021.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img