marți, 16 aprilie, 2024

Flexisexualitatea, tot mai la moda in randul femeilor. Ce spun psihologii

Distribuie:

Publicat:

Sexualitatea omului modern se reinventeaza, parca, de la an la an, aparand tot mai des noi orientari, tendinte, obiceiuri. Asa se face ca cel mai nou termen intrat in dictionarul sexualitatii este flexisexualitatea, care desemneaza cel mai adesea comportamentul femeilor heterosexuale carora le place sa se joace cu… bisexualitatea!

O persoana heterosexuala careia ii place sa flirteze cu peroane de acelasi sex, facand acest lucru pentru distractie si fara a fi bisexuala, se numeste flexisexuala. Flexisexualitatea este intalnita cel mai des in randul femeilor tinere carara le place sa simuleze o relatie indecenta cu o alta femeie, fara insa a merge prea departe.

Flexisexualitatea, in tendinte la Hollywood

Celebritatile din orasul ingerilor au facut cunoscut acest obicei care a devenit repede interesant pentru toata lumea. Fanii vedetelor care nu ezita sa faca spectacole cu tenta bisexuala vor sa fie cool si isi imita idolii. Sa ne amintim de sarutul Madonnei cu Britney Spears si cu Christina Aguilera, de zvonurile privind aventurile Angelinei Jolie cu alte femei sau de comportamentul turbulentei Lindsay Lohan. Aceste persoane sunt heterosexuale, insa din diverse motive simuleaza jocuri sexuale cu alte persoane de acelasi sex.

Actrita Drew Barrymore, desi a fost casatorita de 2 ori, iar in prezent este casatorita pentru a treia oara, a recunoscut ca a avut in trecut cateva experiente de natura lesbiana. Ea a explicat ca la vremea respectiva se afla intr-o perioada a vietii sale in care isi dorea sa-si cunoasca mai bine corpul, iar intamplarea face ca a apelat la trupul unei alte femei pentru a -si atinge scopul.

Psihologii sustin ca femeile sunt mai inclinate catre flexisexualitate, de obicei dupa varsta de 30 – 40 de ani, cand ajung sa aiba mai multa incredere in ele insele si in propria sexualitate. Mergand pe principiul “de ce nu?”, si mai ales dupa ce au iesit dintr-o relatie de lunga durata, femeile care experimenteaza erotismul alaturi de alte femei o fac pentru ca sunt dezorientate, intr-o continua cautare de sine, pentru ca vor sa se distreze sau sa atraga atentia supra lor, sau pur si simplu din curiozitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img