vineri, 29 martie, 2024

Florian Bodog a fost avizat favorabil pentru Ministerul Sanatatii

Distribuie:

Publicat:

Florian Bodog a fost avizat favorabil de comisia pentru sanatate publica pentru functia de ministru al Sanatatii, cu 16 voturi „pentru”, sapte „impotriva” si o abtinere. El a spus ca „orice interventie chirurgicala inceputa trebuie finalizata” si ca are nevoie de curaj pentru a-si continua mandatul, raspunzand astfel acuzatiilor senatorilor USR, care l-au numit incompetent si au afisat in timpul discutiilor mesaje precum „O rusine” si „30 de minute pentru audierea unui ministru care s-a declarat incompetent”.

„Sunt chirurg si cred ca orice interventie chirurgicala inceputa trebuie finalizata. (..) In ceea ce priveste setul de intrebari cu echipa incompentena, cu acuzatiile de minciuna si curaj, da, am nevoie de curaj pentru a continua mandatul si fiecare dintre noi, cei care suntem in echipa ministerului Sanatatii, avem nevoie de curaj pentru a trece peste absolut toate problemele care sunt ridicate si pe care le stiti, dar o parte dintre dumneavoastra le treceti cu vederea si considerati ca ministrul este raspunzator penntru tot ceea ce se intampla. Cred ca trebuie sa fim constructivi si sa incercam sa facem lucruri pentru sistemul de sanatate”, a declarat Florian Bodog in cadrul comisiei.

In acest timp, doi senatori USR au afisat mai multe mesaje printate pe coli de hartie, precum „O rusine”, „30 de minute pentru audierea unui ministru care s-a declarat incompetent”, „31 de copii au murit pana acum din cauza epidemiei de rujeola”, „De ce nu ati trimis Legea vaccinarii in Parlament”, „Mor oameni cu zile pe listele de asteptare”.

„Este incredibil ce se intampla. Si partidul care l-a pus in functia de ministru a recunoscut ca este incompetent. Dupa ce un ministru este declarat incompetent de propriul partid prin cifre, il revedem pus in functie astazi”, au sustinut ei.

Cei doi senatori au acuzat si faptul ca directorul Agentiei Nationale de Transplant este un „condamnat penal”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img