joi, 28 martie, 2024

Florin Cîțu, ieșire triumfală: ‘România ar putea începe producția de vaccinuri împotriva Covid-19. Reașezăm România pe drumul cel bun’

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că România trece printr-un proces de selecție la nivel european pentru partea de producție a vaccinurilor anti-SARS-CoV-2.

”Vești bune pentru România!

România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile.

Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE.

Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Sursa: bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img