vineri, 29 martie, 2024

Florin Citu explica de ce Romania este SINGURA tara din UE care nu foloseste vaccinul Moderna: ‘Vom avea cabinete diferite de vaccinare’

Distribuie:

Publicat:

 

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că dozele de vaccin de la Moderna vor fi utilizate în perioada următoare. „Eu cred că vor fi centre de vaccinare care vor avea cabinete diferite, unde poți să te vaccinezi cu Moderna sau cu Pfizer”, a spus șeful Guvernului.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că Moderna furnizează României circa 14.000 de doze săptămânal.

„Moderna, cred că sunt vreo 60.000 de doze în acest moment, așteptăm să fie până la 90.000 de doze în perioada următoare. Dacă veneau puțin mai repede n-ar fi trebuit să facem acea ajustare pentru că erau exact ceea ce nu primisem de la Pfizer”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că acestea nu au fost încă folosite.

„Nu le-am pus încă să fie folosite pentru că erau prea puține, dar acum le punem. Bineînțeles că trebuie să ținem cont și de rapel, de aceea trebuie să fim foarte atenți când se face programarea”, a adăugat șeful Executivului.

Florin Cîțu a spus că cele două vaccinuri sunt „la fel”.

„Nu există diferențe între Moderna și Pfizer, dacă aș fi putut să mai fac un vaccin Moderna ca să arăt că nu e niciun fel de problemă aș face și acest vaccin. Din păcate, atunci nu erau”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu crede că vaccinarea cu Moderna și Pfizer se va face în cabinete diferite.

„Eu cred că vor fi centre de vaccinare care vor avea cabinete diferite de vaccinare, unde poți să te vaccinezi cu Moderna sau cu Pfizer. Un centru are mai multe cabinete și atunci putem să facem diferențierea pe cabinete”, a spus el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img