vineri, 19 aprilie, 2024

Florin Iordache vrea sa modifice din nou codurile penale: “Se va normaliza viata in Romania”

Distribuie:

Publicat:

Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru legislatia din domeniul justitiei, a anuntat joi, la finalul sedintei pe tema modificarii codurilor penale, ca prin aceste initiative „se va normaliza viata in Romania”. 

"Prin aceste initiative, nu facem decat sa normalizam viata in Romania, care trebuie sa fie gestionata de niste reguli clare. Deciziile CCR treneaza si cum Mnisterul Justitiei si Parlamentul, in termen de 45 de zile, nu le-au pus in concordanta, se simtea nevoia, pentru intrarea in normalitate", a spus Iordache.

Acesta a adaugat ca nu se va emite o ordonanta de urgenta referitoare la aceste coduri. 

"Tocmai de aceea discutam in Parlament. Din informatiile mele, Ministerul Justitiei nu ia in calcul emiterea unei ordonante de urgenta. Deja a trecut termenul adoptarii directivei. Invitam si Ministerul Justitiei, dar si asociatiile profesionale, CSM, ICCJ, Parchetul General, toti cei interesati sa isi exprime propriile propuneri.

Printr-o dezbatere transparenta, Codul Penal, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila o sa fie in concordanta cu prevederile europene si deciziile CCR", a mai spus Iordache.

Dezbaterile privind modificarile aduse codurilor penale incep efectiv pe 2 mai, spre nemultumirea lui Florin Iordache. Pana atunci, acestea vor fi in dezbatere publica, iar autoritatile si asociatiile din domeniu vor putea sa trimita observatii si propuneri.

In sedinta de joi s-a discutat despre modificarile la Codul Penal, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila. 

Florin Iordache a anuntat ca la dezbaterile de pe 2 mai vor fi invitati reprezentati ai asociatiilor profesionale (Asociatia Magistratilor din Romania, Forumul Judecatorilor, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Procurorilor, Coalitia Romanilor si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania), ai CSM, ai Parchetului General si ai mediului universitar. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img