joi, 28 martie, 2024

Florin Piersic lui Iohannis: Nu pot sa ma tin de cuvant sa vorbesc doua minute

Distribuie:

Publicat:

Actorul Florin Piersic a fost decorat, marti, cu Ordinul National “Steaua Romaniei” de presedintele Klaus Iohannis, context in care a amintit ca l-a cunoscut pe seful statului cand era primar al Sibiului si i-a transmis la acea data ca este este cel mai aratos edil din tara.

“De cand am intrat la dumneavoastra, doamna Delia mi-a spus: sa vorbiti doua minute. Acum trebuie sa va spun, stimate, dragul nostru presedinte al tarii, cand ati intrat la noi, cand va asteptam cu copiii astia, cand i-am vazut asa imbracati, am plans pentru ca eu trebuia sa ma imbrac la fel ca ei, ca sa va arat cat sunt de tanar. Imi pare rau, nu pot s-o ascult pe doamna. Va retin nu doua minute, ci trei minute, sa va spun ca v-am cunoscut la Sibiu”, a afirmat Piersic, la ceremonia de la Palatul Cotroceni.

El a amintit ca in momentul in care l-a cunoscut pe Iohannis i-a transmis ca este cel mai aratos primar.

“De cand ati intrat mi-ati spus prietenul Florin Piersic, pentru ca dumneavoastra erati un pusti si eu eram deja actorul care il jucam pe haiducul Sapte Cai, pe nu mai stiu care, si ati venit la mine in cabina, dupa un spectacol in care eu eram foarte bun. Ati venit, m-ati imbratisat si atunci v-am spus asa, tin minte pana cand voi muri – sper sa fie tarziu de tot, ca sunteti primarul Sibiului. Extraordinar. Am umblat prin toata tara asta, am cunoscut primari, nu numai in Romania, ci si in alte parti. V-am spus atunci, ca sa ma pun bine cu dumneavoastra, dar nu numai de aia, ca sunteti cel mai aratos si frumos primar pe care l-am vazut in viata mea. Si atunci dumneavoastra, care ati avut replica, mi-ati spus: da, si tu ai fi fost bun de primar”, a povestit actorul.

El a aratat ca il considera pe seful statului “apropiat”.

“De astazi nu uitati: sunteti prietenul nostru si al lui Florin Piersic, actorul care a implinit de patru ori 20 de ani. Sa-mi dea Dumnezeu sanatate si sa ma chemati si la 90, sa-mi dati un pic mai mare premiul decat mi-ati dat astazi. Va imbratisez, va doresc tot binele”, a sustinut Piersic.

Actorul a adaugat ca i-ar fi fost un ghid exceptional sefului statului in recenta vizita pe care a efectuat-o in Tara Sfanta.

“Foarte bine ati facut ca ati fost acolo. Pacat ca nu m-ati luat cu dumneavoastra pentru ca, daca m-ati fi luat, va eram un ghid exceptional pentru ca stau prost cu toate, dar cu memoria sunt extraordinar. Sa va dea Dumnezeu ce va dorim noi toti, sa fiti asa cum sunteti si sa nu uitati ca ati facut astazi un lucru minunat, pe care eu doresc sa-l faceti si cu alti colegi”, a spus el, emotionat.

In cadrul ceremoniei au fost decorati si actrita Stela Popescu – cu Ordinul National “Steaua Romaniei” si membrii trupei Cargo cu Ordinul Cultural “Pentru Merit”.

“Va multumesc, pentru ca acest dar pe care l-ati facut inseamna tocmai recunoasterea faptului ca 55 de ani nu am muncit chiar degeaba”, a spus Stela Popescu.

La randul sau, Adrian Barar, membru al trupei Cargo, i-a multumit sefului statului pentru distinctie.

“Este o onoare pentru noi. Aceasta distinctie inseamna mult. Nu stiu sa vorbesc atat de bine ca domnul Florin Piersic, dar daca este nevoie pot sa iau o chitara in mana si atunci ma voi descurca mai bine”, a afirmat Barar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img