joi, 28 martie, 2024

Florin Roman (PNL): Valer Dorneanu, care se comporta ca un fidel soldat al PSDragnea, refuza sa respecte Constitutia si sa vacanteze mandatul lui Petre Lazaroiu

Distribuie:

Publicat:

Curtea Constituțională este prima care ar trebui sa respecte Constituția României! Și nu o respecta. Constituția spune ca mandatul unui judecător nu poate fi mai mare de 9 ani, susține deputatul Florin Roman.

”Valer Dorneanu, care se comporta ca un fidel soldat al PSDragnea, refuza sa respecte Constituția și sa vacanteze mandatul lui Petre Lazaroiu, care are 10 ani la CCR. In aceste condiții, întreb și eu: de ce nu respecta Valer Dorneanu Constituția și legile țării, este cumva mai presus de lege? Sunt constituționale deciziile plenului de 9 judecători? Mai este Curtea Constituțională a României sau este Curtea Constituțională a PSD?

Fără a comenta deciziile cu iz politic ale CCR nu pot sa nu constat ca la ora actuala criminalii, tâlharii și hotii zburda in libertate pe străzi și pentru ca Legea recursului compensatoriu a fost declarată constituțională de CCR, in urma atacului PNL la curte. Rezultatul: 200 de noi crime, violuri și tâlharii pana acum. Multe din deciziile CCR au dat peste cap întreg sistemul juridic al statului de drept. Este regretabil ca in loc sa acționeze ca un garant al respectării cu sfințenie a Constituției, multe din deciziile CCR nu sunt decât părtinitoare, in favoarea PSDragnea și in defavoarea poporului roman. Depolitizarea acestei instituții trebuie făcută urgent, pana când dl Dorneanu nu o compromite total, susține deputatul liberal într-un comunicat remis redacției.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img