sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Florin Zamfirescu, decizie-soc dupa 50 de ani de cariera. De ce se retrage de pe scena

Distribuie:

Publicat:

Aproape 70 de ani de viata si 50 de ani petrecuti pe scena, in slujba fanilor. Este vorba despre Florin Zamfirescu-actor, regizor, profesor si manager de teatru si film. Maestrul a decis sa se retraga din activitate.

Florin Zamfirescu va mai urca pe scena doar cateva luni: “Merg la spectacole pana in vara aceasta. In Bucuresti si in provincie joc intr-un singur spectacol, «Casatorie in trei», si are mare succes. Spre exemplu, (in seara aceasta – n.r.) am spectacol la Ploiesti, maine am cursuri la facultate, apoi merg la spectacolul studentilor mei, iar poimaine joc la Targoviste in piesa de care tocmai va spuneam”, ne-a declarat el, pentru click.ro.

Actorul ne-a spus ce planuri are dupa ce se va lasa cortina: ”Am ajuns la o varsta la care am simtit asta. Vreau sa vad tara, vreau sa stau cu cei patru nepoti ai mei. Sunt orfan, acum 30 de ani a murit tata, in ianuarie a murit mama, si am avut asa o revelatie. Am zis «Ba, cat mai pot?!». Am avut experientele unor colegi care au luat  drumul din teatru direct spre cimitir, si nu e bine. Eu vreau sa ma mai bucur de viata, totusi, sa pot si eu sa calatoresc, sa vad ce e frumos, pentru ca am facut toate acestea doar in slujba pe care am avut-o. Am muncit foarte mult in viata asta, am dormit in frig, pe paie, m-am imbolnavit, am spaime, am temeri, am cosmaruri cu scene din filme. Eu zic ca am ajuns la capat. E timpul sa spun STOP”.

Artistul s-a confruntat si cu probleme de sanatate care i-au pus viata in pericol: ”Acum ma simt bine datorita tratamentului. Am diabet, tensiune, aritmii. Iau vreo 20 de pastile zilnic si mi-am facut singur restrictii, caci nu mai mananc paine, zahar si am slabit. Am 90 de kilograme. Nu mai fumez de un an si jumatate. Norocul meu cu Daciana, sotia mea, care e o  minune, ma monitorizeaza mereu, ea fiind medic.”

Stefana si Vlad, cei doi copii ai sai, au ramas surprinsi de aceasta veste: “Vlad a innebunit cand a auzit, pentru ca venise cu propunerea sa jucam toti trei in piesa «Lumea lui Frank». Ne-am intalnit, am citit scenariul dar i-am spus: «Vlad, nu mai pot, nu ma mai atrage, nu mai am bucurie, inima mea nu mai face fata la emotii». M-am retras, iar in locul meu va juca Adrian Titieni, si se va juca saptamana viitoare. Am o carte care e aproape gata si sunt inca profesor la teatru. Mai am o clasa pe care vreau sa o duc pana la final”, a mai adaugat marele artist care a jucat in zeci de piese de teatru si de film.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img