sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fluctuatiile de temperatura ataca vasluienii

Distribuie:

Publicat:

Spitalele din judetul Vaslui se confrunta cu o avalansa de pacienti cu infectii respiratorii acute provocate de fluctuatiile de temperatura din ultima saptamana. Medicii vasluieni sustin ca persoanele varstnice si copiii ajung la Unitatile de Primiri Urgente (UPU) cu varsaturi, febra foarte mare si probleme digestive. La Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui de exemplu, adresabilitatea este dubla fata de o perioada obisnuita a anului.

 „Avem zilnic in jur de 40 de persoane de consultat si tratat cu infectii respiratorii si febra foarte mare care nu scade prin administrarea de pilule ci doar dupa ce le administram tratament injectabil”, declara reprezentantii la UPU Vaslui.

In ultima saptamana, in evidentele medicilor au fost inregistrati peste 500 de vasluieni cu infectii respiratorii si pneumonii.

„Nu am mai dus copilul la gradinita de o saptamana. A racit si am fost nevoiti sa-l tinem acasa. Sun multi copii raciti la el in grupa. Este imposibil sa nu ia unii de la altii, plus ca au fost aceste schimbari bruste de temperatura. Ei sunt mici, sunt sensibili, e normal sa raceasca”, spune Vasilica Adam. Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Vaslui, cei mai afectati sunt varstnicii si copiii din grupa de varsta 0-4 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img