sâmbătă, 20 aprilie, 2024

FMI a cerut țărilor să coopereze, ca răspuns la extinderea rapidă a epidemiei de coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Fondul Monetar Internaţional a cerut ţărilor să lucreze împreună, ca răspuns la extinderea rapidă a epidemiei de coronavirus (Covid-19), şi a solicitat mai multe donaţii pentru a ajuta cele mai sărace state să facă faţă efectelor escaladării pandemiei, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a declarat joi că este prea devreme pentru a evalua impactul scăderii semnificative a preţului ţiţeiului asupra economiei globale dar instituţia financiară va prezenta luna viitoare estimări mai precise, care vor reflecta atât evoluţiile cât şi pandemia, potrivit Agerpres.ro.

FMI lucrează în ritm accelerat pentru a face faţă tuturor solicitărilor pentru asistenţă legată de epidemie din partea statelor membre, inclusiv Iran, a adăugat Gerry Rice.

Iranul a cerut finanţare de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a putea contracara epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, avertiza luna trecută că extinderea rapidă a epidemiei va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale.

"Vom revizui probabil în scădere estimările privind economia mondială", a declarat recent Gerry Rice, adăugând că nu are cifre noi pe lângă cele anunţate de Kristalina Georgieva, dar mai multe detalii vor apărea in raportul "World Economic Outlook", ce va fi publicat de FMI în aprilie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img