vineri, 29 martie, 2024

FMI, decizie de ultima ora in Romania

Distribuie:

Publicat:

Alejandro Hajdenberg il inlocuieste pe Guillermo Tolosa in functia de reprezentant al Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania si Bulgaria.

Alejandro Hajdenberg a fost desemnat sa preia functia de reprezentant rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, a transmis miercuri FMI intr-un comunicat de presa. Hajdenberg il inlocuieste pe Guillermo Tolosa, care si-a finalizat mandatul, ”conform politicii FMI de rotire a cadrelor”, se mentioneaza in comunicat. Tolosa s-a aflat la carma biroului FMI din Romania cu incepere din 2013.

Anterior acestei numiri, Hajdenberg a detinut functia de economist sef in cadrul biroului din Cipru, unde a jucat un rol important in programul de asistenta financiara demarat in urma crizei din 2013.

Experienta sa mai include functii detinute in cadrul institutiei financiare in Ungaria, Serbia, Turcia, Columbia, Uruguay si Georgia. Inainte de a se alatura echipei din Europa, Hajdenberg a petrecut sase ani in departamentul de fiscalitate, unde a fost implicat in numeroase probleme legate de politici fiscale.

Alejandro Hajdenberg este angajat al FMI de 13 ani si detine un doctorat in economie la Universitatea din Chicago.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img