vineri, 19 aprilie, 2024

Focuri de arma la frontiera cu Republica Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari au retinut doi cetateni romani, care au incercat sa introduca ilegal in Romania, peste raul Prut, folosind lansete si franghii, aproximativ 3.500 pachete cu tigari de contrabanda, ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.

Pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase focuri de arma in plan vertical, conform prevederilor legale.

In data de 10 mai , in jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, judetul Iasi, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice in zona de competenta, au observat pe directia localitatii de frontiera Zaboloteni, la malul romanesc al raului Prut, doua persoane de sex masculin, care trageau, cu ajutorul unei lansete mai multe colete voluminoase.
„Politistii de frontiera au procedat la monitorizarea persoanelor, iar in momentul in care acestea au adus coletele la mal si au incercat sa le transporte, lucratorii nostri au efectuat somatiile verbale regulamentare pentru oprirea persoanelor. Profitand de intuneric si vegetatie, cei in cauza au incercat sa fuga, moment in care politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, tragand doua focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea reglementarile legale in vigoare.”declara Lazar Denis -purtator de cuvant al I.T.P.F. Iasi

Politistii de frontiera i-au retinut pe cei doi barbati, iar pe timpul cercetarilor efectuate au stabilit ca cei in cauza sunt cetatenii romani  Andrei C. si  Constantin M., in varsta de 29, respectiv 40 ani, domiciliati in judetul Iasi, care au trecut coletele peste raul Prut cu ajutorul unei lansete si le-au tras cu o franghie dinspre luciul de apa inspre mal.

In urma inventarierii continutului coletelor, a rezultat cantitatea de 3.389 pachete cu tigari, diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de aproximativ 30.772 lei.

Politistii de frontiera au dispus confiscarea tigarilor si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de introducerea in/sau scoaterea din tara prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img