sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fondul de pensii private NN isi recunoaste greseala!? Ce decizie a luat dupa amenda USTURATOARE primita de la ASF

Distribuie:

Publicat:

Compania de asigurari NN Pensii a preferat sa nu conteste amenda primita de la ASF in urma informatiilor privind o posibila nationalizare a fondurilor de pensii stranse in pilonul II de pensii.

Nu au contestat amenda pana acum, termenul de contestare a fost de 30 de zile de la data comunicarii. Eventulul demers al fostului director general al NN Pensii, de a contesta decizia, ii apartine”, au declarat pentru Digi24.ro oficiali ai ASF. Potrivit legislatiei, odata ce a expirat termenul de contestare, decizia definitiva este publicata pe situl institutiei.

Amenda a fost comunicata de ASF in 13 aprilie ceea ce inseamna ca termenul la dispozitia NN Pensii a expirat la finele saptamanii trecute. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, reprezentand 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare, si a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private. NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din Romania, si-a anuntat luna trecuta clientii ca, in ultimele saptamani, ar fi existat discutii in spatiul public privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img