News Flash:

Fonduri europene, conditionate de respectarea statului de drept! Corina Cretu are un mesaj transant: 'Toleranta zero fata de frauda'

21 Ianuarie 2019
696 Vizualizari | 1 Comentarii
corinacretu 20897300

Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a afirmat luni, la Palatul Parlamentului, cu privire la rezoluția care ar putea condiţiona accesarea fondurilor UE de respectarea statului de drept a ţărilor membre, că este normal ca atunci când o țară intră în familia UE să aibă atât drepturi, cât și obligații.

 

„A fost o discuție întreagă și în cadrul Comisiei și în cadrul Parlamentul European legată de această legătură între fondurile europene și respectarea statului de drept. Urmează să se ia o decizie în Consiliu. Eu cred că răspunde acestui principiu pe care noi îl avem foarte clar în Comisia Europeană: toleranță zero față de fraudă, pe de altă parte implementarea cu succes a tuturor proiectelor, dar și respectarea valorilor și principiilor europene. Este normal ca atunci când o țară care intră în această familie vine și cu drepuri, dar vine și cu obligații. Ceea ce m-am luptat eu ca și comisar european a fost să fie pentru toate statele membre și să fie pe orizontală, deci practic se va aplica asupra tuturor fondurilor, dacă va fi votată de Consiliu”, a spus Corina Crețu.

Întrebată dacă România va avea de suferit din cauza acestui proiect, ea a afirmat că poziția a fost exprimată de Jean Claude Juncker.

„Rămâne de văzut cum va funcționa acest mecanism în formula adoptată probabil în mai, la Sibiu. La ora actuală oricum avem toleranță zero față de fraudă și practic înghețăm toate fondurile. Deci practic această rezoluție vine să completeze ceea ce avem deja implementat. Până la ora actuală nu erau legate de aceste condiționalități mai degrabă politice, ci de unele macro-economice. Cred că sunt cazuri și cazuri. Să vedem cum va fi adoptat și cum va funcționa acest mecanism”, a mai spus Crețu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Gxg  | #97100
Toleranta zero, o vorba goala. Cum spunea si Stalin despre democratie, conteaza cine numara voturile, asa si cu statul de drept, conteaza cine face aprecierea. Intrucat Germania, Olanda si Franta au interese ca Romania sa nu primeasca fonduri atunci Germania va a precia ca in Romania nu va fi stat de drept.
Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1420 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026682 (s)