sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ford Motor Co vrea sa-si mute productia din Rusia: Decizia ar lasa pe drumuri zeci de mii de rusi

Distribuie:

Publicat:

Constructorul auto american Ford Motor Co analizează o posibilă închidere a două mari uzine din Rusia, în cadrul unui plan global de restructurare a operaţiunilor din regiunile neprofitabile, au declarat marţi pentru Reuters mai multe surse din industria auto, potrivit agerpres.ro.

 

La începutul anului, Ford a anunţat că va elimina "mai multe mii" de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.

În Rusia, unde uzinele Ford au o capacitate totală de producţie de 360.000 de vehicule pe an, constructorul american ar putea închide o uzină din regiunea Leningrad, nordul Rusiei, şi o altă uzine din regiunea Tatarstan, centrul Rusiei, au declarat sursele citate de Reuters.

În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a înregistrat pierderi în toate regiunile exceptând America de Nord. În aceste condiţii, Ford a decis să îşi restructureze operaţiunile din Europa, să închidă uzine din America Latină şi să concedieze mai multe mii de angajaţi în China.

Ford este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img