marți, 23 aprilie, 2024

Fost comandant SUA: Trupele ucrainene pot intra în Crimeea la jumătatea anului viitor

Distribuie:

Publicat:

Fostul comandant al armatei SUA în Europa, Ben Hodges, a declarat într-un interviu acordat LRT.lt că până la sfârșitul acestui an, ucrainenii îi vor împinge pe ruși înapoi în pozițiile din 23 februarie, iar Crimeea ar putea fi eliberată la jumătatea anului viitor. El afirmă că până și Coreea de Nord înțelege cât de disperat este acum Vladimir Putin și nu vrea să fie asociată cu Moscova.

– Cum ar trebui să interpretăm mobilizarea parțială anunțată de V. Putin?

– În primul rând, arată situația disperată în care se află V. Putin. El înțelege că situația forțelor sale din Ucraina se deteriorează. În al doilea rând, a arătat, de asemenea, că majoritatea rușilor chiar nu doresc să participe la război – am văzut proteste în multe părți ale Rusiei, mii de ruși încercând să părăsească țara prin Finlanda sau Sakartvel. Ei nu vor să fie recrutați.

Al treilea aspect important este că, chiar dacă oamenii chemați apar, deși mă îndoiesc că vor fi 300.000, durează luni de zile până să fie antrenați, echipați, gata să se alăture unităților deja existente. Deci nu cred că va avea un impact pozitiv asupra Rusiei până la sfârșitul anului.

Putin este îngrijorat pentru că trebuie să schimbe narațiunea care este împinsă către populația rusă că „operațiunea militară specială”, despre care spune el a decurs exact conform planului, în mod clar nu merge așa.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img