marți, 16 aprilie, 2024

Fost ministru de Interne, despre Colectiv: “Vorbim de o mana criminala si nicidecum de o intamplare”

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu sustine cu convingere ca tragedia din Colectiv este “o mana criminala”. “La modul de propagare a focului si a gazelor toxice, pare un act voit si nu un act intamplator”, a explicat fostul membru al Guvernului, sambata seara, la Romania TV.

“Orice student de anul 3,4 la Drept stia ca mortii care au fost si din pacate care vor mai fi se datoreaza inhalarii de gaze toxice si nicidecum arsurilor exterioare. Nu se spune despre leziuni traumatice osoase. Daca a fost inghesuiala in mod cert au existat fracturi costale care au interesat plamanii sau prabusindu-se si calcandu-se in picioare unii pe altii era evident sa apara si aceste leziuni osoase, iar noi avem mari legisti si specialisti in materie. Ori nu au fost, ori nu se vrea sa se spuna si atunci nu mai avem teza imbrancirii si incercarii de evacuare. Este iar un semn de intrebare.

Cine isi permite sa stea 3 zile pentru a demara o ancheta in asa ceva. Pentru a nu se gasi documente pe retele de prostitutie, trafic de droguri si alte probleme. Orice anchetator stie ca nu poate sa excluda mana criminala de acolo. La modul de propagare a focului si a gazelor toxice, pare un act voit si nu un act intamplator. Prin modul de derulare a evenimentelor mi s-a parut de la inceput ca vorbim de o mana criminala si nicidecum de o intamplare”, a declarat la Romania TV fostul ministrul de Interne Doru Viorel Ursu.

Inca un ranit in incendiul din Colectiv a murit, sambata dimineata. Un tanar de 22 de ani a incetat din viata, la Spitalul Sfantul Ioan din Capitala. Bilantul mortilor a ajuns la 59.

In acest moment, mai sunt 43 de raniti, 10 in stare critica si grava, iar 22 sunt internati in strainatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img