vineri, 19 aprilie, 2024

Fost sef ANAF, despre indatorarea Romaniei in guvernarea PNL: ‘Scandaloasa risipa de bani publici a guvernului liberal’

Distribuie:

Publicat:

 

În doi ani de guvernare liberală, datoria publică a României se dublează, fapt fără precedent, afirmă Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF (2013-2016), care vorbeşte despre "scandaloasa risipă de bani publici a guvernului liberal".

"Istoricii economici ar putea veni cu date mai precise. Eu insa nu cunosc un asemenea precedent pe vreme de pace. Cum e posibil ca datoria publica sa creasca cu aproape 13 puncte procentuale ca pondere in PIB? Adica cu aproape 125 de miliarde de lei!!! Intr-un singur an!!!

Cu siguranta deficitul bugetar urias creat de maestrii Orban&Citu este cauza principala a cresterii datoriei publice. Dar nu numai…

Culmea este ca nu se opresc aici si isi prognozeaza in legea bugetului o crestere a datoriei publice de 55% pentru anul acesta. Cifra care va fi depasita la sfarsitul acestui an in lipsa reformelor structurale a cheltuielilor publice si a certitudinii absorbtiei precare a fondurilor europene. Moment de la care lucrurile vor fi scapate de sub control.

Pe intelesul tuturor: in doi ani de guvernare liberala, datoria publica istoric acumulata se dubleaza. O performanta pe care cred ca nici guvernul Patagoniei salbatice nu ar fi reusit-o!

Il auzim pe autorul principal al dezastrului premierul Citu vorbind permanent despre “reforme” viitoare in timp ce mediul de afaceri abia isi trage rasuflarea. Si pentru ca traim intr-o veritabila democratie e bine ca exista si o categorie a aplaudacilor decerebrati care le admira guvernantilor mareata opera de distrugere a Romaniei.

Si cand te gandesti ca puscariile sunt pline cu cei care au furat un portofel…", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img