vineri, 29 martie, 2024

Fost sef ANAF, scrisoare deschisa catre Guvernul Orban: ‘Chiar credeti ca veti castiga o noua runda de alegeri hranind iluzii?’

Distribuie:

Publicat:

Fostul preşedinte al ANAF din perioada 2013-2016, Gelu Diaconu, adresează o scrisoare deschisă Guvernului Orban, în general, şi ministrului Finanţelor, în special. Acesta atrage atenţia că este nevoie de măsuri dure, nu de populism, pentru că visteria este goală, iar alternativa este "ipotecarea viitorului copiilor noştri".

Scrisoarea deschisă demnată de Gelu Diaconu:

"Domnilor noi guvernanți! Domnule ministru al finanțelor!

Îndrăzniți să fiți altfel! Măcar încercați!

Nu vă mai complaceți în armonia populismului grețos patentat de tandemul Dragnea-Olguța!

Prezentați realitatea cifrelor moștenite și nu mai hrăniți o speranță deșartă pentru oamenii necăjiți!

Nu mai alimentați iluzia unui trai bazat numai pe banii statului!

Nu mai mințiți!!!

Ati găsit visteria goală, dar vă încăpățânați să sfidați realitatea!

Spuneți că nu veți crește taxele, nu veți reduce aparatul birocratic, nu veți renunța la majorările nesăbuite ale pensiilor și salariilor (puse in brațele voastre de Dragnea&co) și că veți face, culmea, și mari investiții publice!

De unde bani? Din ipotecarea viitorului copiilor noștri?

Credeți că lumea nu realizează deja că nu vă doriți altceva decât perpetuarea la putere într-o Românie slăbită financiar și îndatorată masiv? Chiar credeți că veți câștiga o nouă rundă de alegeri hrănind iluzii…?

Am totuși încredere că președintele Iohannis, la adăpostul noului mandat dobândit “en-fanfare”, va pune guvernul la treaba! Și că se va lăsa mai greu influențat de teorii economice împachetate în cuvinte sforăitoare care experimentează cu țara.

P.S. Tonul poate puțin patetic al acestei scrisori deschise se datorează senzației de neputință pe care o am de când am terminat de citit proiectele de OUG/HG privind reorganizarea MFP/ANAF. O frecție la un picior de lemn!!!

Așa veți “reorganiza” toate structurile statului care atârna de gâtul românilor plătitori de taxe? Dar sistemul de pensii? Dar combaterea evaziunii fiscale? Dar reinstaurarea prestigiului justiției independente? Dar reforma administrației teritoriale?", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img