sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fosta contabila a CJ VASLUI,condamnata pentru conflict de interese

Distribuie:

Publicat:

Ecaterina Safir, femeia care timp de 30 de ani a fost contabilul sef al Consiliului Judetean Vaslui, a fost gasita vinovata de savarsirea infractiunii de conflict de interese si condamnata de Judecatoria Vaslui.

Magistratii au condamnat-o pe femeie la patru luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de doi ani si patru luni, timp in care femeia trebuie sa se comporte exemplar.

Totul a pornit dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a acuzat-o pe contabila, in anul 2014, ca a semnat doua contracte incheiate intre Consiliul Judetean Vaslui si firma fiului ei, SC Combetas SA, in valoare de peste un milion de lei. Din acest motiv, ANI o acuza pe Ecaterina Safir de conflict de interese.

Femeia a contestat acuzatiile iar pe rol se afla un proces suspendat pana la solutuionarea plangerii penale formulate impotriva femeii.

Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui isi asuma acuzele aduse contabilei si spune ca el este cel care a semnat actele si ca lupta pentru a face lumina in acest caz.

Magistratii vasluieni dispun de asemeni si desfiintarea inscrisurilor  care au dus la punerea doamnei Safir sub acuzare dar si  ordinele de plata si documentatiile prealabile emise in executarea acestuia.

Decizia instantei nu este una definitiva, fiecare dintre parti putand-o contesta in 10 zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img