miercuri, 24 aprilie, 2024

Fostul şef al spionajului nord-coreean se îndreaptă spre SUA pentru discuţi

Distribuie:

Publicat:

Fostul şef al spionajului nord-coreean şi oficialul de rang înalt Kim Yong Chol se îndreaptă spre SUA după o escală la Beijing, cel mai probabil pentru discuţii cu oficialii americani despre viitorul summit dintre liderul de la Phenian Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, relatează marţi agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, preluată de Reuters.

Kim Yong Chol a fost implicat îndeaproape şi în convorbirile cu Coreea de Sud, iar vizita lui în SUA reprezintă încă un semn că pregătirile pentru summitul istoric continuă.

Din cauza sancţiunilor care îl vizează, Kim Yong Chol are în mod normal interdicţie de intrare în SUA. O vizită a sa în SUA ar indica faptul că este beneficiarul unei excepţii.

SUA şi Coreea de Sud l-au trecut pe lista neagră pe Kim Yong Chol pentru susţinerea programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord în 2010 şi respectiv 2016.

Yonhap a mai relatat că Choe Kang Il, un oficial al Ministerului de Externe nord-coreean implicat în chestiunile nord-americane, a fost văzut pe aeroportul internaţional din Beijing. Agenţia sud-coreeană de presă nu precizează dacă Choe Kang Il îl va însoţi pe Kim Yong Chol în SUA. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img